Terrasoverkappingen

Met een terrasoverkapping geniet je meer van je terras en je tuin. Het is dan ook een populaire manier om een woning te optimaliseren voor een hele lente, zomer en herfst vol plezier buiten. Ontdek de verschillende mogelijkheden om je terras te overkappen.

Wat zijn terrasoverkappingen?

Een terrasoverkapping is een aanbouw aan je woning waarmee je het terras overdekt. Het is een goede manier om met een kleine moeite de functionele ruimte in je woning te vergroten. Deze overkapping sluit aan bij je woning en vormt als het ware een bijgebouw.

Je kunt met dit type overkapping nog alle kanten uit op gebied van functionaliteit en design. Zo kan je ervoor kiezen om enkel een overkapping te plaatsen, maar je kunt ook glaswanden en of  schuifwanden installeren.

 

terrasoverkappingen aalst, overkapping, terrasoverkapping
terrasoverkappingen aalst, overkapping, terrasoverkapping

Voordelen van terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen bieden een heleboel voordelen en het is een goede optimalisatie of aanvulling van je woning.

 • Een overkapping is zonwerend: een overkapping boven je terras is een goede manier om schaduw te creëren op je terras. Zo geniet je ook bij volle zon van een aangename ruimte buiten.
 • Terrasoverkapping kun je vrij uitbreiden :met een overkapping is het eerste onderdeel van een veranda al gerealiseerd. Zo kan je makkelijk nadien nog glaswanden, schuifwanden of screens plaatsen.
 • Geniet van ieder seizoen: door je terras te overdekken, geniet je vaker van je tijd buiten, ook wanneer het weer wat minder wordt. Je hoeft niet langer te vluchten voor enkele druppels regen of voor de zon.
 • Spendeer meer tijd buiten dankzij overkappingen: een overdekte ruimte buiten zorgt er automatisch voor dat je meer tijd buiten spendeert. Je hebt een leuk plekje in open lucht waar je toch beschermd zit van de elementen.
 • Terrasoverkappingen plaats je gemakkelijk en snel: het overdekken van je terras duurt helemaal niet lang. Het is een kleine optimalisatie waar je vele jaren plezier aan beleeft.

 

Belgische makelij
Op maat gemaakt
Kwaliteit in huis

Personaliseer je terrasoverkapping naar wens

Een terrasoverkapping is bijzonder veelzijdig en je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Je hoeft het dus zeker niet te laten omdat het misschien niet bij je woning past. Je kiest zelf helemaal hoe de overkapping eruit zal zien, van structuur en materialen tot de uiteindelijke look en afwerking.

Structuur en opbouw van terrasoverkappingen

Qua opbouw en structuur maak je een keuze afhankelijk van je beschikbare ruimte en specifieke wensen. Wil je een terrasoverkapping die enkel bescherming biedt boven je hoofd of neem je meteen ook de wind weg met een strategisch geplaatste glaswanden of schuifwanden?

Zijwanden kunnen wij realiseren als vast raam of wand, maar je kan ook een zonnescreen installeren. Zo kies je zelf hoe ver je de screen opent of sluit.

 

terrasoverkapping aalst, overkapping aalst

Materiaal

Onze fabrikant Verano gebruikt verschillende materialen bij het maken van terrasoverkappingen. Zo kan je kiezen voor een elegant, maar robuust aluminium. Hout is ook een populaire keuze voor overkappingen omwille van de natuurlijk warme uitstraling.

Heb je specifieke eisen of vragen voor de gebruikte materialen bij jouw overkapping? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bij V&V Plus gebruiken we enkel materialen van hoge kwaliteit waarvan we zeker zijn dat onze klanten er jaren plezier aan gaan beleven.

 

Look en design

De look en het design van terrasoverkappingen is belangrijk om de overdekking bij je woning te laten aansluiten. Een strakke moderne woning vraagt om dezelfde looks voor een aanbouw. En hetzelfde geldt immers ook voor andere types woningen.

Bij V&V Plus kies jij het design en eveneens de afwerking. Wil je met bepaalde kleuren of materialen werken? Welk soort glas wil je gebruiken? Hoe wil je dat de terrasoverkapping er uit zal zien?

Terrasoverkappingen geleverd en geplaatst door een professional

Zelf een overkapping installeren, is wel mogelijk, maar het is toch handiger, sneller en beter wanneer je beroep doet op een expert.

Bij V&V Plus komen onze ervaren mensen bij je langs om de terrasoverkapping te installeren. Zo weet je zeker dat we alle materialen op de juiste manier installeren en bevestigen.

Terrasoverkappingen op maat

V&V Plus is gespecialiseerd in werk op maat. We komen bij je langs om de maten op te nemen en de huidige situatie in te schatten. Daarna adviseren we je over de mogelijkheden. We hebben een ruime ervaring in het plaatsen van overkappingen voor je terras en kunnen je dan ook helpen met professioneel advies.

Ben je op zoek naar een expert in zonwering en overkappingen in Aalst of de omliggende regio? Dan is V&V Plus de perfecte partner voor jouw project!

❓ FAQ TERRASOVERKAPPINGEN 

Welke terrasoverkappingen kunnen jullie leveren? 

Voor al onze zonwering producten werken wij samen met Verano, de referentie in België als ook in Nederland. 

Verano heeft 7 verschillende overkappingen die ze eveneens op maat kunnen maken. 

 • Iseo en de Ledro
 • Somerset en de Garda
 • Como, Purback en de Riva

Wat zijn de populairste kleuren voor terrasoverkappingen? 

Wit, ivoor als ook antraciet. 

Hoe onderhoud ik het beste mijn terrasoverkapping? 

Als je een overkapping hebt met een doek, dan kun je dit het beste proper maken met een stofzuiger tijdens een droge periode. Best in de lente of de zomer. Het doek schoonmaken met vloeibaar middel raden we altijd af. 

Als het bijvoorbeeld erg waait of regent, dan haalt u het beste het doek van uw overkapping. 

Bij een glazen overkapping is het geen probleem om bijvoorbeeld vloeibaar middel te gebruik bij een schoonmaak. Integendeel, regelmatig schoonmaken zal de levensduur van het product verlengen. 

Het aluminium kan je gewoon kuisen met bijvoorbeeld een zeemvel en wat lauw water. 

Welke extra’s zijn mogelijk bij een terrasoverkapping? 

Een terrasoverkapping kun je afwerken met bijvoorbeeld ingebouwde led verlichting. 

Wat is de maximale breedte en maximale uitval bij terrasoverkappingen? 

 • De maximale breedte is 14 meter. 
 • De maximale uitval is 6 meter, enkel bij de Como. 

Hoeveel garantie is er op terrasoverkappingen? 

Verano geeft standaard garantie vanuit de fabriek van vijf jaar op al haar zonwering zoals bijvoorbeeld terrasoverkappingen. 

Welke types dak vullingen zijn er mogelijk voor terrasoverkappingen? 

 • Polycarbonaat 16 mm of glas 44.2.

Kan ik mijn terrasoverkapping nadien ook nog uitbreiden? 

Ja, dat is mogelijk met bijvoorbeeld een glaswand of schuifwand. Op deze manier kun je de terrasoverkapping nog meer winddicht maken en als het ware een echte tuinkamer maken. 

Zijn er ook alternatieve oplossingen voor een terrasoverkapping?