Pergola

Hou jij er ook van om buiten te zitten en te genieten van je tuin? De ideale omstandigheden komen niet iedere dag voor en soms wil je graag in de schaduw zitten. Andere dagen twijfel je of het gaat regenen of niet. Een pergola is de ideale aanvulling in je tuin om nog meer van de gezonde buitenlucht te genieten. Een pergola staat trouwens ook bijzonder charmant in je tuin!

Wat is een pergola?

Een pergola is een constructie in de tuin die je kan invullen naar wens. Je kunt de pergola installeren zonder dak en de poten laten overgroeien met klimop voor een rustiek gevoel. Maar je kunt ook een modern exemplaar installeren, voorzien van een dak, glaswanden, schuifwanden of zonneschermen.

pergola aalst, pergola, pergolazonwering, buitenzonwering
pergola aalst, lamellendak aalst, lamellendak, lamellen overkapping, overkapping met lamellen
Op zoek naar de perfecte pergola?

Waarom kiezen voor een pergola?

Een pergola is de ideale manier om een knus hoekje te creëren, los in de tuin. Dit type zonwering komt het best tot haar recht wanneer je ze vrij in de tuin installeert. Daarna geniet je vooral van de voordelen die de constructie met zich meebrengt:

 • Een pergola creëert schaduw: geniet van een schaduwrijk plekje tijdens de warme dagen in de zomer.
 • Schuil voor de regen: sommige dagen regent het, maat wil je toch buiten zitten. Deze overkapping in de tuin geeft je altijd een plaats om te schuilen.
 • Charmant: het valt niet te ontkennen: een pergola is charmant en romantisch. Het is de uitgelezen plek om met een drankje te genieten van de ondergang van de zon.
 • Personaliseer naar hartenlust: modern of rustiek, begroeid met groen of strak aluminium, sober wit of eerder groen? Jij kiest hoe jouw overkapping in de tuin eruit ziet.
 • Modulair: deze overkapping kan veel verschillende vormen aannemen. Zo kies je zelf welke delen van de constructie je wil invullen en hoe. Helemaal open of bijna helemaal dicht, alles is mogelijk.
 • Makkelijke installatie: dit type zonwering is makkelijk en ook snel te installeren.
 • Geniet dankzij een pergola van ieder seizoen: met een pergola heb je meer mogelijkheden om van ieder seizoen te genieten. Je kan in de schaduw zitten wanneer het te warm is of je kan ook schuilen voor een kleine bui.
Belgische makelij
Op maat gemaakt
Kwaliteit in huis
pergola aalst, lamellendak aalst, lamellendak, lamellen overkapping, overkapping met lamellen

Maatwerk en kwaliteit

V&V Plus heeft een specialisatie in zonwering op maat. Ook jouw pergola kunnen we perfect op maat maken en installeren in je tuin.

Al onze tuin overkappingen werken we af met een doek in polyester dat bestand is tegen diverse types weer. Het doek van de pergola is zowel zonwerend als ook waterafstotend en uiteraard bestendig tegen elk type weer.

Laat je zonwering plaatsen door een expert

Door je pergola door een expert te laten plaatsen, weet je zeker dat de constructie ook bestand is tegen een stootje. Je hoeft je geen zorgen te maken over de wind of het onweer. Onze zonwering constructies zoals onze pergola zijn stevig, betrouwbaar en eveneens van hoge kwaliteit.

Droom je ook van een romantisch, overdekt plekje in de tuin of ben je op zoek naar een overkapping om je ruimte uit te breiden. V&V Plus maakt jouw pergolazonwering op maat, helemaal volgens jouw wensen en noden. Neem daarom vandaag nog contact met ons op!

Ben je op zoek naar een expert in zonwering, overkappingen en pergola’s in Aalst of de omliggende regio? Dan is V&V Plus de perfecte partner voor jouw werken!

❓ FAQ PERGOLA 

Welke pergola’s kunnen jullie plaatsen? 

Voor al onze zonwering producten werken wij samen met Verano, de referentie in België als ook in Nederland. 

Verano heeft 1 pergola die ze eveneens op maat maken. 

 • Tumba 

Wat zijn de populairste kleuren voor een pergola? 

Zilver, ivoor, grijs, zwart als ook antraciet. 

Wat is de maximale breedte en maximale uitval? 

 • De maximale breedte is 6 meter. 
 • De maximale uitval is 5 meter. 

Hoe onderhoud ik het beste mijn pergola? 

Als je een pergolazonwering hebt met een doek, dan kun je dit het beste proper maken met een stofzuiger tijdens een droge periode. Best bijvoorbeeld in de lente of de zomer. Het doek schoonmaken met vloeibaar middel raden we altijd af. 

Als het erg waait of regent, dan haalt u het beste het doek van uw zonwering. 

Door regelmatig schoon te maken zal de levensduur van het product aanzienlijk kunnen verlengen. 

Het aluminium kan je gewoon kuisen bijvoorbeeld met een zeemvel en wat lauw water. 

Hoeveel garantie is er op een pergola? 

Verano geeft standaard garantie vanuit de fabriek van vijf jaar op al haar buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een pergola. 

Wat zijn alternatieve oplossingen voor een pergola? 

 • Verandazonweringen, lamellendaken als ook terrasoverkappingen.

Toch nog een vraag, geen probleem! 

V&V+ is de specialist voor zonwering Aalst en eveneens in de omgeving. Staat jouw vraag toch niet in deze FAQ? Neem dan gerust contact met ons op en wij bezorgen u een antwoord en ook advies op al uw vragen.