Lamellendak

Wil je tijdens de zomer meer van je tuin genieten? Creëer met een lamellendak een gezellig hoekje in de tuin waar jij bijgevolg zelf beslist hoeveel zon of schaduw je wenst.

Wat is een lamellendak?

Een lamellendak of overkapping met lamellen bouwen we op een aluminium constructie. Overheen de constructie plaatsen we lamellen die je zowel kunt kantelen als ook kunt uitschuiven. Je kunt de stand van de lamellen zelf bepalen en je kiest dus zelf hoeveel zon je wil doorlaten onder de overkapping.

Indien gewenst kunnen we ook regensensoren installeren op een lamellendak. Die merken meteen op wanneer het begint te regenen en sluiten de lamellen daarna ook meteen af. Zo blijft je tuinstel droog wanneer het weer verandert.

lamellendak aalst, lamellendak, lamellen overkapping, overkapping met lamellen
lamellendak aalst, lamellendak, lamellen overkapping, overkapping met lamellen
Op zoek naar het perfecte lamellendak?

Voordelen van een lamellendak

Een lamellendak is een investering die je jaren plezier geeft en je geniet van een heleboel voordelen. Het is ook zonder twijfel een geweldige upgrade voor je tuin.

 • Jij beslist hoeveel licht van de zon je doorlaat. Door de lamellen van het lamellendak te kantelen laat je meer of minder licht toe onder de overkapping.
 • Geniet meer van de zomer in je tuin. Onder een lamellendak heb je dan ook meteen een plekje waar je kan vluchten voor de zon tijdens de zomer.
 • Deze overkapping geeft je de mogelijkheid om een gezellig hoekje in te richten waar jij baas bent over het weer.
 • Veel mogelijkheden: De lamellen kunnen kantelen tot wel 150 graden. Zo heb je eveneens veel inspraak in de exacte inval van het licht.
 • Schuil voor de regen: wanneer je de lamellen compleet sluit, heb je bijgevolg een gesloten afdak waar je droog blijft wanneer het begint te regenen.
 • Veel mogelijkheden tot personalisatie: Je kiest uit verschillende designs die je daarna nog kan personaliseren naargelang het design van je tuin of woning.
Belgische makelij
Op maat gemaakt
Kwaliteit in huis

Lamellendak afwerken naar wens

Een lamellendak is compleet af te werken in je eigen stijl of in de stijl van je woning. Je kiest uit verschillende basisdesigns voor een lamellendak, die ieder ook hun eigen charme hebben. Daarna kies je ook zelf hoe je het lamellendak wilt afwerken.

Constructie en opbouw van een lamellendak

Bij V&V Plus kies je uit verschillende designs. Van strak en modern tot landelijk. Voor iedere stijl zit er wel een lamellendak bij dat past bij de stijl van je woning.

Kleuren

Alle aluminium onderdelen zijn beschikbaar in alle RAL kleuren. Dat betekent dat je voor een egale kleur kan kiezen, maar je kan ook verschillende onderdelen in een andere kleur bestellen. Jij bepaalt het design en als ook de uitstraling van je overkapping.

Kwalitatieve materialen

Voor de installatie van een lamellendak maken we gebruik van diverse materialen. De constructie maakt Verano, onze Belgische fabrikant, uit aluminium. Voor de lamellen en de afwerking van jouw lamellendak heb je zelf de keuze over de materialen die je wil implementeren. In de meeste gevallen kiezen onze klanten voor hoogwaardig aluminium en hout.

Bij V&V Plus gebruiken we enkel materialen van hoge kwaliteit. Zo kunnen we garanderen dat onze klanten jaren lang plezier zullen beleven aan de geplaatste zonweringen en overkappingen.

Levering en plaatsing door een expert

Zelf een lamellendak installeren is mogelijk, maar als je zeker wil zijn dat je nog vele jaren plezier beleeft aan je overkapping, dan kies je best voor de installatie door een professional. Alleen zo weet je zeker dat het lamellendak compleet en ook correct geïnstalleerd is.

V&V Plus neemt de technische klusjes van je over en installeert de overkapping in jouw tuin. Zo geniet je binnen de kortste keren van een professioneel afgewerkte zonwering.

Lamellendak op maat van jouw tuin

V&V Plus is gespecialiseerd in werk op maat. We installeren dan ook graag een stijlvol en duurzaam lamellendak in jouw tuin. We komen bij je langs om de maten op te meten en daarna de mogelijkheden te bekijken. Vervolgens geven we je professioneel advies over de opties en jij kiest het exacte design en de plaatsing van de overkapping.

Ben je op zoek naar een expert in zonwering, overkappingen en pergola’s in Aalst of de omliggende regio? En wil jij ook graag meer van je tuin genieten, ongeacht het weer? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken. We geven je graag meer informatie.

Neem contact met ons op voor een lamellendak!

❓ FAQ LAMELLENDAKEN 

Welke lamellendaken kunnen jullie plaatsen? 

Voor al onze zonwering producten werken wij samen met Verano, de referentie in België als ook in Nederland.. 

Verano heeft 2 verschillende lamellendaken die ze op maat maken. 

 • Arezzo lamellendak
 • Rapallo lamellendak

Wat zijn de populairste kleuren voor een lamellendak? 

 • Wit en antraciet structuur zijn de favoriete kleuren voor een lamellendak. 

Welke extra’s zijn mogelijk bij een lamellen overkapping? 

Een lamellen overkapping kun je afwerken met bijvoorbeeld: 

 • Ingebouwde led verlichting, heaters, overstek of openschuivende lamellen.

Hoe kan ik mijn lamellen overkapping elektrisch bedienen of automatiseren? 

Als u kiest voor een elektrische lamellendak van Verano, dan kunt u via een bediening van op afstand meerdere doeken gaan bedienen. De Somfy motor zal ervoor zorgen dat de doeken snel en ook stil in en uit kunnen rollen. Je kan ook werken via een schakelaar of een applicatie. 

Hoe onderhoud ik het beste mijn lamellendak? 

 • Als je een lamellendak dan is het raadzaam om het aluminium en de lamellen af en toe schoon te maken met vloeibaar middel. Door dit regelmatig te doen, zal je de levensduur van het product verlengen. 
 • Het aluminium kan je ook gewoon kuisen met een zeemvel en wat lauw water. 

Wat is de maximale breedte en maximale uitval? 

 • De maximale breedte is 4,5 meter en de maximale uitval is 6 meter. 

Hoeveel garantie is er op een lamellendak? 

Verano geeft standaard garantie vanuit de fabriek van 5 jaar op al haar buitenzonwering zoals bijvoorbeeld lamellendaken. 

Kan ik mijn lamellendak nadien nog uitbreiden?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt een lamellendak verder uitbreiden met bijvoorbeeld glaswanden of schuifwanden. Maar ook met screens. Op deze manier kun je de lamellen overkapping nog meer winddicht maken en als het ware een tuinkamer maken. 

Wat zijn alternatieve oplossingen voor een lamellendak? 

Toch nog een vraag over onze lamellendaken, geen probleem! 

V&V+ is de specialist voor buitenzonwering in Aalst en eveneens in de omgeving. Staat jouw vraag toch niet in deze FAQ? Neem dan gerust contact met ons op en wij bezorgen u een antwoord en ook advies op al uw vragen.