Glaswanden en schuifwanden

Glaswand? Schuifwand? Een afdak of overkapping is een mooie aanvulling op je ruimte buiten als je droomt van een plekje op je terras waar je kan schuilen voor de weersomstandigheden. Zo kan je meer tijd in je eigen tuin doorbrengen.  Door glaswanden of schuifwanden te installeren bij je overkapping, geniet je nog meer van je tuinkamer ruimte wanneer jij dat ook maar wil.

Wat zijn glaswanden en schuifwanden?

Glaswanden en schuifwanden vormen de perfecte aanvulling voor een overkapping of afdak. Deze scheidingswanden zijn beschikbaar in doorzichtig glas, maar je kan ook kiezen voor een lamellen schuifwand die je eventueel compleet kan afsluiten.

De mogelijkheden met een schuifwand zijn nagenoeg onbeperkt. Je kan de scheidingswand helemaal personaliseren en je kiest voor ieder aspect ook zelf hoe je de afwerking wil vormgeven.

glaswanden aalst, overkapping, terrasoverkapping
glaswanden aalst

Voordelen van glaswanden of schuifwanden

Een glaswand of schuifwand is een mooie aanvulling voor een bestaande overkapping. De installatie van een scheidingswand zorgt ervoor dat je ook makkelijk uit de wind kan zitten onder je overkapping.

 • Een glaswand of schuifwand vergroot de thermische en de akoestische isolatie. Een glazen schuifwand met dubbele beglazing zorgt bijgevolg voor een goede isolatie. Zowel om de temperatuur op peil te houden als ook om geluiden van buitenaf te dempen.
 • Bepaal zelf de inval van het licht met een glaswand of schuifwand. Wil je meer inval van het licht en minder mogelijkheden om binnen te kijken? Of hou je alles liever compleet doorzichtig? Een glaswand of schuifwand kunnen we zo installeren zo dat jij bijgevolg alle touwtjes in handen hebt.
 • Hou een open gevoel. Met een glazen wand bescherm je jezelf tegen de elementen, zonder dat je het open gevoel naar je tuin verliest. Je kijkt namelijk nog steeds uit over de tuin, zonder dat je last hebt van wind, regen of een overdaad aan licht van de zon.
 • Geniet vaker en ook langer van je tuin. In je beschermde kamer in de tuin hoef je niet meer naar binnen te vluchten omdat het begint te regenen of omdat er wind opsteekt. De scheidingswand beschermt je tegen het weer.
Belgische makelij
Op maat gemaakt
Kwaliteit in huis

Personaliseer het design van je schuifwand of glaswand

De afwerking en het design van de glaswand of schuifwand ligt ook helemaal in jouw handen. Jij beslist over de gebruikte materialen en over de exacte afwerking van de overkapping.

Een glaswand of schuifwand voor extra stijl en design

Op gebied van stijl en design voor je glaswanden of schuifwanden kies je uit verschillende mogelijkheden, van een strak en modern design tot een eerder authentiek landelijke stijl. Voor ieder type woning vind je bij V&V Plus de perfecte scheidingswand voor jouw tuinkamer.

Kwalitatieve materialen voor onze glaswanden en schuifwanden

V&V Plus maakt enkel gebruik van kwalitatieve materialen. Zo maken we veel gebruik van hoogwaardig aluminium waar je nog vele jaren plezier aan beleeft. Voor de afwerking kies jij zelf welke materialen je wil gebruiken. Onze klanten kiezen in de meeste gevallen voor een aluminium of houten afwerking, naargelang hun persoonlijke smaak.

Een glaswand of schuifwand kun je modulair installeren

Glaswanden en schuifwanden zorgen voor een heleboel mogelijkheden. Je kiest namelijk zelf of je een doorzichtige glazen wand wil installeren of liever een schuifwand met lamellen.

De glazen schuifwand kun je openen of sluiten wanneer jij dat wil. Dit type scheidingswand is doorzichtig en zal je ook een open gevoel geven in je tuinkamer.

Een schuifwand met lamellen biedt zo mogelijk nog meer mogelijkheden. Je kunt de lamellen helemaal opzij schuiven om van je tuinkamer een afdak te maken. De lamellen kun je ook open schuiven om de tuinkamer te sluiten. In geopende toestand heb je de mogelijkheid om de lamellen te kantelen tot je de perfecte inval van het licht krijgt in je zithoek.

Glaswanden en schuifwanden op maat van jouw tuin en woning

V&V Plus is gespecialiseerd in glaswanden en schuifwanden en ander werk op maat. We komen bij je langs om de mogelijkheden te bekijken en de exacte maten op te nemen. We luisteren vervolgen naar jouw wensen en verlangens. Daarna adviseren we je over de verschillende mogelijkheden om je tuin te optimaliseren.

Nadat je een keuze hebt gemaakt over ieder aspect van de glaswand of schuifwand, beginnen we in onze werkplaats met de productie van jouw op maat gemaakte schuifwand.

Glaswanden en of schuifwanden installeren?

Doe beroep op een ervaren man in het vak

Een glaswand of schuifwand installeren, is een klusje waarvan je wil dat het tot in de puntjes goed wordt uitgevoerd. Zo weet je zeker dat alle onderdelen correct geïnstalleerd zijn en dat je nog jaren plezier beleeft aan je nieuwe tuinkamer.

V&V Plus komt dan ook graag bij je langs om de glaswand of schuifwand te installeren bij jouw overkapping of afdak.

Droom jij ervan om meer tijd in je eigen tuin door te brengen, ook wanneer het begint te regenen of wanneer bijvoorbeeld de wind een beetje harder gaat waaien? Met een glaswand of schuifwand als scheiding aan je overkapping geniet jij meer van je tuin, ongeacht het type weer.

Ben je op zoek naar een expert in zonwering en overkappingen in Aalst of de omliggende regio? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

❓ FAQ GLASWANDEN EN SCHUIFWANDEN 

Welke glaswanden of schuifwanden kunnen jullie plaatsen? 

Voor al onze zonwering producten werken wij samen met Verano, de referentie in België als ook in Nederland. 

Verano heeft 7 types screens die ze eveneens op maat maken. 

 • Talamanca, Olivera als ook de Serena glaswanden
 • Solano, Moli als ook de Nova schuifwanden
 • Jondal spie

Wat zijn de populairste kleuren voor een glaswand of schuifwand? 

Ivoor, wit als ook antraciet structuur. 

Welke extra’s zijn mogelijk bij een lamellen overkapping? 

Een glaswand of schuifwand kun je bijvoorbeeld voorzien van: 

 • Meeneemfunctie 
 • Beveiliging tegen uittillen
 • Vergrendelfunctie 
 • Wandaansluiting met borstel 
 • Waterafvoer en sluiting aan de binnenzijde 

Welke types vullingen zijn er mogelijk? 

 • Polycarbonaat 16 mm 
 • Glas 33.1 als ook 44.2 
 • Gehard glas 8 mm of 10 mm 
 • Aluminium of hout 

Wat is de maximale breedte en maximale uitval van glaswanden of schuifwanden? 

 • De maximale breedte van een glaswand of schuifwand is 6 meter. 
 • De maximale uitval van een glaswand of schuifwand is 3 meter. 

Hoeveel garantie is er op een glaswand of schuifwand? 

Verano geeft standaard garantie vanuit de fabriek van 5 jaar op al haar buitenzonwering zoals bijvoorbeeld glaswanden of schuifwanden. 

Wat zijn alternatieve oplossingen voor glaswanden of schuifwanden? 

Toch nog een vraag, geen probleem! 

V&V+ is de specialist voor zonwering Aalst en eveneens in de omgeving. Staat jouw vraag toch niet in deze FAQ? Neem dan gerust contact met ons op en wij bezorgen u een antwoord en ook advies op al uw vragen.